Thursday, December 27, 2007

Real Life Food......



Suzanne Monroe, founder of Real Life Food, began her own journey toward better health while working in a high-pressure corporate atmosphere. She worked long hours and late nights, and started developing enormous sugar cravings. She suspected that her cravings might be less about the power of Peanut M&M's and more about the stress and speed of her life. That suspicion was confirmed after living several years in Spain and absorbing the healthy Mediterranean lifestyle. Then, as a pharmaceutical sales rep back in the states, Suzanne's belief that there was much more to health than popping pills grew even stronger. When she learned how to apply the unique, holistic approach that she uses with clients to her own life, she easily overcame sugar cravings, significantly reduced stress and discovered abundant energy. She also found a career she loved! She is passionate about guiding her clients on their own journey to health, inspiring them to make the positive, lasting changes that can transform lives.

Please visit her wonderful website www.reallifefood.com

Friday, December 21, 2007

Il cielo cerca il blu, allontanando tristi pensieri

di Sergio Maria Teutonico


Poligoni di vita, ogni angolo ne segna una sfaccettatura, lati che seguendo le loro tangenti si perdono in spazi incomprensibili, come raggi di luce in notti dal buio profondo.

Il segno che pone le nostre ragioni come centro vitale dei ragionamenti consapevoli, gettandoci negli antri più bui di ogni incomprensibile episodio dell’essere.

Con malcelata disperazione cogliamo ogni singolo mutamento che potrebbe traghettarci lungo le perigliose rotte del quotidiano, girandoci intorno, giocandoci a nascondino.

Giù nel profondo, si agitano i serpenti neri, groviglio famelico che attende solo di proibire ogni sogno, li come in una cesta da incantatore, essi si muovono in circonvoluzioni ataviche, senza una ragione primaria, fatta eccezione l’annullare i desideri del cuore.

Ora che giunge ai portali del mio animo il tempo dei buoni, vado a rifiutarlo, detestandone energicamente ogni simbolo che possa rappresentarlo, allontanati da me, non è di vitto e alloggio che ti conforterò, solo di sale ed erbe amare avrò a nutrirti.

Thursday, December 13, 2007

Marion Forssell....cromatismi creativi e sensoriali

Marion è nata a Södertälje, in Svezia, il 27 dicembre del 1973, da genitori finlandesi.
Vive in Italia ad Orvieto.

Gennaio 1993 - Dicembre 1994
Studia pittura alla Kulturskolan di Södertälje, sotto la guida del noto artista cileno Rolando Perez.
Estate 1994
Si trasferisce in Italia, a Roma.
Primavera 1995
Mostra personale di pittura presso la Casa Internazionale della Donna, a Roma.
1995
Frequenta la "Scuola dell'arte della Medaglia", corso speciale per artisti stranieri, presso l'Istituto Poligrafico e Zecca dello Stato.
1996 - 1999
Accede, tramite concorso pubblico, al corso ordinario triennale della Scuola dell'arte della Medaglia. Studia, con profitto, le seguenti tecniche: Modellazione in bassorilievo, Incisione, Disegno dal vivo, Disegno e progettazione delle medaglie, Modellazione in cera, Modellazione tridimensionale, Smalto, Tecnologia e Storia dell'arte della medaglia.
Partecipa a numerosi progetti e mostre promossi dalla Scuola.
Estate 1999
Frequenta, a seguito di una selezione internazionale, il corso di ceramica Seminario de Sargadelos, in Galizia, Spagna. La Fondazione svedese August Rignér, le conferisce, per la partecipazione al corso, la borsa di studio per giovani artigiani.
Gennaio - Luglio 2000
Frequenta come allieva lo Studio della ceramista Lucia Ciliento.
Dicembre 2000
Mostra personale di pittura, presso la galleria d'arte Storie di Terra, Orvieto.
Settembre 2001
Inaugura il proprio studio/galleria Embla ad Orvieto, dove lavora ed espone le proprie opere. I suoi quadri fanno parte di collezioni private in Australia, Finlandia, Germania, Olanda, Svezia, Stati Uniti.
Dicembre 2001 - Gennaio 2002
Mostra collettiva Arte e Artigianato presso il Chiostro di San Giovanni, Orvieto.
Marzo 2003
Mostra personale presso la galleria d'arte Galleri C, Södertälje, Svezia, per la quale ottiene favorevoli critiche dalla stampa locale.
Luglio 2003
Decorazione di Osteria dell'Angelo, Orvieto.
Settembre 2003
Mostra collettiva Arte in Corso, Chiesa di San Rocco, Orvieto.
Giugno 2004
Mostra collettiva TRANSITI - Artfest a Roma

www.marionforssell.com

Thursday, December 6, 2007

Guacamole Sauce...another great recipe from Mexico

Guacamole, a dip made from avocados, is originally from Mexico. The name is derived from two Aztec Nahuatl words - ahuacatl (avocado) and molli (sauce). The trick to perfect guacamole is using good, ripe avocados. Check for ripeness by gently pressing the outside of the avocado. If there is no give, the avocado is not ripe yet and will not taste good. If there is a little give, the avocado is ripe. If there is a lot of give, the avocado may be past ripe and not good. In this case, taste test first before using.

2 ripe avocados
½ red onion, minced (about 1/2 cup)
1-2 serrano chiles, stems and seeds removed, minced
2 tablespoons cilantro leaves, finely chopped
1 tablespoon of fresh lime or lemon juice
1/2 teaspoon coarse salt
A dash of freshly grated black pepper
1/2 ripe tomato, seeds and pulp removed, chopped

Garnish with red radishes or jicama. Serve with tortilla chips.

1 Cut avocados in half. Remove seed. Scoop out avacado from the peel, put in a mixing bowl. (See How to Cut and Peel an Avocado.)

2 Using a fork, mash the avocado. Add the chopped onion, cilantro, lime or lemon, salt and pepper and mash some more. Chili peppers vary individually in their hotness. So, start with a half of one chili pepper and add to the guacamole to your desired degree of hotness. Be careful handling the peppers; wash your hands thoroughly after handling and do not touch your eyes or the area near your eyes with your hands for several hours.

Keep the tomatoes separate until ready to serve.

Remember that much of this is done to taste because of the variability in the fresh ingredients. Start with this recipe and adjust to your taste.

3 Cover with plastic wrap directly on the surface of the guacamole to prevent oxidation from the air reaching it. Refrigerate until ready.

4 Just before serving, add the chopped tomato to the guacamole and mix.

Serves 2-4.

Apple Cake with Raisins

Ingredients for 8 pax

150 gr (5oz.) butter
150 gr (5 oz.) sugar
3 eggs yolks (white eggs separate)
230 gr (8 oz.) of flour 00
70 gr (2.5 oz.)potato flour
4 TBS rum
25 gr (9 oz.) of raisins
16 gr (1/2 oz.) of baking powder
3 apples sliced
1 lemon juice
1/2 glass of milk
vanilla beans


Peel the apples and cut in slices adding on top lemon juice and sugar to marinate while we are preparing the mixture.
Then we need to put raising into a cup with hot water and rum and keep it there for ten minutes maximun.

In the same time we can put butter and sugar into a processor machine, then we add eggs yolks and when all these ingredients are well incorporated we can add flour, rum and milk and then potato flour and baking powder.
At last add white eggs well whipped with a bit of salt and use a wood spoon for going up and down to incorporate the white eggs.
Put the mixture into a baking tray (already coated with butter and flour), put the raisins at the top, and sliced apples starting from the board to the centre of the cake.

Bake in the oven for 45/50 minutes at 180°C (350°F)

Potato Gnocchi

Ingredients for 8/10 persons

1,2 kg (2.5 lbs) patate
800 gr (28 oz. or 1.75 lbs) of flour 00
1 egg

Boil the potatoes and when are cooked take away their skin and pass them into a mashing potatoes ( don't use a cutter otherwise you can make a purèe but not gnocchi). Now if you like you can use a processor machine to create the dough adding the flour and an egg.
The dough must be tender and not hard so you can easyly work with your fingertips. Roll little strips and cut them in small cubes.
Use semolino flours on the bottom of the tray and keep them on the fridge and remember to boil them untill the puff up slightly in 3/4 minutes